Три помагала издадоха от екоинспекцията във Велико Търново

Животът

13-02-2015, 15:28

Снимка:

РИОСВ Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Пособията са с цел подобряване на екологичното образование на децата

РИОСВ - Велико Търново издаде образователен пакет за трите резервата във Великотърновска област, разположени в общините Велико Търново и Елена, съобщиха от екоинспекцията.

Образователният пакет включва Учебно помагало за учителя, Учебно помагало за ученика, Каталог „Защитени биологични видове в резерват „Бяла крава” и поддържани резервати „Хайдушки чукар” и „Савчов чаир” и Мултимедиен диск, комплектовани в рекламна кутия с магнитно затваряне. Предназначен е за подобряване на екологичното образование и възпитание на младите хора с цел опазване и съхраняване на екосистемите и биологичното разнообразие в защитените територии. Пакетът може да бъде използван в преподавателската работа на учителите по география, биология и др., за учебни предмети като „Човекът и природата“ (3-6 клас), „География и икономика“ (5-8 клас), „Биология и здравно образование“ (7-8 клас), „Химия и опазване на околната среда“.

Срещите за представяне и разпространение на образователния пакет и други рекламно-информационни материали за трите защитени територии ще се проведат със съдействието на РИО на МОН – Велико Търново както следва:

-       На 16.02.2015 г. от 14,00 ч. в Информационния център на РИОСВ – Велико Търново, ул. „Никола Габровски“ № 68 – за учители от община Велико Търново;

-       На 17.02.2015 г. от 14,00 ч. в СОУ „Иван Момчилов“, гр. Елена, ул. „Паисий Хилендарски” № 2 – за учители от община Елена и община Златарица.

Срещите са посветени на екологичното образование в Десетилетието на биологичното разнообразие 2011 - 2020, обявено от ООН. Целта е заедно да допринесем за повишаване на екологичното съзнание на младите хора от нашия регион.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов