Избраха най-хубавото домашно вино в Лясковец

Животът

14-02-2015, 12:15

Снимка:

Община Лясковец

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Преди празничния концерт днес бяха наградени победителите

43 домашни вина се състезаваха в лясковския конкурс тази година. 26 бяха червените вина и 17 - белите, като едно от тях – розе. В надпреварата за най-добро домашно вино мериха сили както жители на Лясковец, така и на съставните на общината села – три от Козаревец, две от Мерданя и едно от Джулюница. И тази година имаше проби, които бяха представени от дами, производителки на вино – две червени и три бели вина. Оценяващата комисия бе в състав – инж. Димитър Димов, инж. Свилен Георгиев и инж. Иван Кожухаров, както и една дама – инж. Маргарита Георгиева.
Според председателя на журито тази година вината са с изключителни качества и дори биха били на добри позиции и в един международен конкурс. За разлика от друга година по думите му няма нито едно вино, което не заслужава висока оценка. На трето място бяха класирани Пламен Георгиев и Пепа Банова – съответно с бяло и червено вино. Второ място заслужиха бялото вино на Петър Тахрилов и червеното на Пламен Георгиев. Първи в надпреварата за най-добро домашно вино станаха Димитър Байчев - направил най-доброто бяло вино и Иван Кинов - баш-майстор на червената напитка. Клубът на виното в Лясковец присъди две награди – на Петър Тахрилов за бяло вино, а в категорията за червени вина – на Димитър Байчев. 
Днес от 11:00 часа на централния площад в Лясковец, преди да започне празничният концерт в чест на Трифон Зарезан, бяха наградени победителите. Грамоти и парични награди на баш-майсторите ще връчи кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов