Със зарязване на лозята и водосвет за здраве посрещат празника във Великотърновско

Животът

14-02-2015, 12:56

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Цветан Цветанов се включи в ритуала в Килифарево, Лясковец и Арбанаси

С традиционния ритуал по зарязване на лозята и водосвет за здраве започна празникът в Килифарево.

Десетки граждани се бяха събрали рано-рано, за да получат благословия от отец Йоан.

"Понякога Господ ни изпраща радост и тъга едновременно, какъвто е днешният ден - празникът на Трифон Зарезан и Задушница в едно. Така имаме още един повод да се замислим и да се поучим", каза отецът.

Заедно с килифаревци зарязаха и депутатите Цветан Цветанов, Евгени Стоев и Клавдия Ганчева, кметът на Велико Търново Даниел Панов, както и председателят на Общинския съвет Николай Ашиков.

"Вие бяхте до нас в най-трудните дни след наводнението, бяхте до нас и на Голяма Богородица, когато отбелязахме нашия празник", благодари кметът на Килифарево Димитър Събев на народните представители от Великотърновско.

След Килифарево Цветан Цветанов и колегите му продължиха празничната си обиколка към Лясковец. Там в 11 часа започна празничният концерт. Стотици лясковчани се бяха събрали на площада пред кметсвото, за да посрещнат почетните гости, към които се присъедини и областният управител на Велико Търново – Пенчо Пенчев.

"Разговарях с хората, както и с представители на чуждестранни градове, побратими на Лясковец. Пожелахме си здрава и плодородна година!", сподели по-късно на стената си във Фейсбук Цветан Цветанов. 

Следващата спирка е Арбанаси. В 13:30 часа Цветан Цветанов ще открие Петия Зимен Университет на СГЕРБ в хотел „Севастократор“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов