Детски парламент заработи в ЦДГ „Щастливо детство” в Горна Оряховица

Мисия

16-02-2015, 14:27

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Чрез дейността си новата структура ще запознае децата с градски живот

Детски парламент си направиха малчуганите от горнооряховската ЦДГ „Щастливо детство”. Децата ще посветят дейностите си на 145-та годишнина от обявяването на Горна Оряховица за град, информират от пресцентъра на Общината. „Основната цел на този парламент е да създадем детска общност, която да приобщава децата и родителите да се включват в инициативи свързани с празници, обичаи и традиции. Желанието ни е да дадем на децата позитивни послания и да им покажем, че тяхното мнение, мечти и идеи са важни. Това ще бъде организация, в която всяко дете, желаещо да помага и участва в реализирането на проекти, може да ес включи, подкрепяно от учителите и родителите, сподели директорът на ЦДГ „Щастливо детство” Димитринка Петковска.

Чрез дейността на новата структура децата ще се запознаят с градския живот, ще осъзнаят своето място в обществото, ще формират съзнание за дълг и право. „Отстоявайки правата си и спазвайки своите задължения, децата ще израснат активни личности с идеи да обичат България, да уважават националните символи и традиции, културата и историята. Това от своя страна ще ги направи личности със самочувствие и горди от своя произход, ще формира у тях гражданска доблест и отговорност”, коментира още Димитринка Петковска.

Децата вече са направили своя календар, който предвижда интересни акции през различните месеци от годината. Първата проява на Детския парламент бе инициативата „Да подарим любов” в навечерието на 14 февруари. Малчуганите със своите родители и учители пуснаха в небето 80 светещи фенера и подаряваха „валентинки” на горнооряховчани. Следващата акция е посветена на 142 години от обесването на Васил Левски. Децата ще изработят знамена с лика на Апостола, които ще подарят на своите съграждани и ще вземат участие в честването пред паметника на Левски на 18 февруари. Празничният календар с акции предвижда още инициативи посветени на Баба Марта, световния ден на книгата, деня на Земята, пролетните празници, спорта, Деня на детето. Програмата включва и съвместни тренинги с родителите. В края на „парламентарната година” децата ще връчат на майките и татковците грамоти за участие в инициативите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов