Ева Паунова се срещна с представители на образованието във Велико Търново

Велико Търново Лайф

17-02-2015, 10:28

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Форумът бе отворен и за граждани

„Българското образование трябва да създава умения, знания и нагласи за живота в 21-ви век – с иновативни подходи, компетентни учители и реформи, подчинени на дълготрайна визия.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на дискусия на тема „Предизвикателствата пред българското образование”, състояла се във вторник, 17 февруари, в град Велико Търново.

Основни теми на дискусията, която събра в пълна зала в града директори на училища и детски градини, университетски преподаватели, учители, студенти и работодатели от града, бяха актуалното състояние на българската образователна система, последните реформи според новия проектозакон и бъдещите стъпки за справянето с най-големите трудности в тази сфера.

Според Паунова образованието трябва да бъде по-интерактивно и практически насочено, което изисква подобрения в различни сфери. От една страна това зависи от учебните програми, а от друга, от учителите и способността им да развиват тези компетенции в учениците. „Необходимо е да се повиши авторитетът и социалният статус на учителите. Връщането на интереса към преподавателската професия е едно от най-сериозните предизвикателства пред реформата на образователната система.“

В дискусията, модерирана от директора на ПГАЕ "А. С. Попов" Нели Николова,  участие взеха областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев, заместник-кметът на община В. Търново Ганчо Карабаджаков, началникът на Регионален инспекторат на МОН Розалия Личева, директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" към община В. Търново Пенка Игнатова и зам.-областният управител на Великотърновска област доц. д-р Любомира Попова.

Събитието се проведе в рамките на посещението на Ева Паунова във Велико Търново по повод откриването на информациониния офис на българския евродепутат в града. Новият европейски информационен офис на Ева Паунова се намира на адрес бул. България 1 и е отворен за граждани от 9:00 до 18:00 ч. всеки делничен ден.

 
 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов