Одобриха две работни места в сферта на облагородяването на културни обекти в Севлиево

Крими

17-02-2015, 14:13

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Севлиево получи одобрение на проект по програмата „Клио“ на Министерството на труда и социалната политика, в размер на 6 047,96 лв. Проектът осигурява заетост и дава възможност за социална интеграция на безработни лица в трудоспособна възраст, регистрирани в Дирекция “Бюро по труда”. Основната му цел е включването им в дейности по облагородяване и поддържане на обекти, недвижимо културно наследство на територията на Община Севлиево. С отпуснатите средствата се осигурява заетост на две лица за период от 6 месеца в дейността „Облагородяване и поддръжка“ на Ранновизантийска и средновековна крепост Хоталич.

Това ще даде възможност един от най–добре проучените консервирани и експонирани средновековни градове в България да бъде поддържан в добро състояние и да стане още по–привлекателна дестинация.

Програмата „Клио” осигурява обучение, заетост и социална интеграция на безработни чрез разкриване на работни места в дейности по опазване, поддържане, представяне, реставрация и обслужване на обекти от недвижимото културно наследство.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)