Горнооряховски деца направиха над 700 мартеници за традиционна изложба

Животът

18-02-2015, 08:24

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Над 700 мартеници изработиха деца от детски и учебни заведения на Община Горна Оряховица за традиционната мартенска изложба, съобщиха от общинската администрация. Експозицията е подредена на втория етаж в Младежкия дом.

Преди да бъде открита изложбата, поздрав към всички гости отправиха децата от Фолклорна група „Росна китка” при НЧ „Развитие – 1884” Поликраище. Гости на откриване бяха заместник-кметът Йорданка Кушева, Милена Николова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки”, инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, директори и учители на детски и учебни заведения, родители.

Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 26 февруари. На 27 февруари мартениците от изложбата ще бъдат подарени на гражданите, в рамките на инициативата на Община Горна Оряховица „Подари усмивка”. Акцията ще започне в 11.00 ч. Момчета и момичета от Сдружение „Горнооряховския младежки парламент” ще раздават мартеници на няколко места града – на пл. „Георги Измирлиев”, на автогарата и жп гарата, пред Младежкия дом, в парк „Пролет”. Мартеници за инициативата „Подари усмивка” са изработили и потребителите на Дневния център за деца с увреждания и Дневния център за възрастни с увреждания в Горна Оряховица.

Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на Общината. В инициативата ще се включат читалищата в Долна Оряховица, Първомайци, Поликраище, Драганово, Правда, Янтра, Върбица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов