Връчиха наградата на еленско момче за главната му роля от национален театрален фестивал за деца

Животът

18-02-2015, 13:16

Снимка:

Община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Малчуганът впечатли журито и публиката чрез пресъздаване образа на акулата Хрили

Наградата „Най-добър изпълнител“ в първа възрастова група до 14 години, която спечели Георги Добрев на Националния фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът Театър“ в град Севлиево, му бе връчена тържествено в края на миналата седмица в Елена, информират от пресцентъра на Общината. Грамотата и плакетa на младия еленчанин връчи лично председателят на еленското читалище Димитринка Иванова в присъствието на секретаря на община Елена Ивона Савова, директора на дирекция ХДИРПС Христо Захариев и общински служители.

Талантливото момче е ученик от Vб клас на СОУ „Иван Момчилов“. На фестивала той впечатли журито с пресъздаването образа на „ужаса на океана“ – акулата Хрили, от куклената постановка „Пук” на Валери Петров. С нея се представи детска театрална студия „Дъга“, в която са включени най-малките театрали от Елена под ръководството на Мария Грозева и Росинка Георгиева.

Сега младежът има нова страст – джудото. Георги Добрев тренира в еленския спортен клуб „Ипон-87“ и печели медали от джудо турнири. Най-високото му отличие до сега е сребърен медал от надпревара в Троян.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов