Баба обжалва разтрогване на 70-годишен брак

Крими

19-02-2015, 11:41

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Семейният съюз на възрастната двойка бе прекратен през януари

85-годишна жена от Горна Оряховица оспори пред Окръжния съд във Велико Търново решение на магистрати от железничарския град за развод със съпруга и. Бабата не можела да преживее окончателната раздяла след 70-годишен брак. "Искам си мъжа!", казала в съдебната зала С.С.

Възрастната двойка получи развод през януари тази година, пише вестник "Труд". Делото в Районния съд в железничарския град бе заведено от 90-годишния С.С. В молбата си за разтрогване на семейния съюз, старецът разказал, че с П.С. се оженили през далечната 1945 г и имат син. Дядото се ожалил обаче, че от 4 г е в старчески дом във Велико Търново, но никой от семейството му не го е посещавал. "Бракът ни е изпразнен от съдържание и от години съществува само формално", заявил пред магистратите С.С.

По време на делото пък съпругата му споделила, че това е шести опит на мъжа и да сложи край на съвместния им живот под влиянието на други жени. П.С обяснила, че не му била ходила на свиждане в социалния дом, защото страда от коксартроза и е трудноподвижна.

Бабата споделила, че по време на дългогодишното им съжителство, мъжът и често и изневерявал. През изминалите десетилетия, палавият горнооряховец имал много извънбрачни връзки.С.С. се озлобил и още през 1990 г се изнесъл да спи в пристройка към семейното жилище.

Въпреки забежките на С.С. през годините, жена му не искала раздяла. Тя решила да се бори и да спаси брака си, наела адвокат и пожелала втората съдебна инстанция да обезсили постановения развод.

Пред съдиите П.С. казала, че страда за съпруга си, но и се страхува той да не и вземе семейното жилище. Делото е обявено за решаване и до месец ще е ясно становището на съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов