Портрет на Васил Левски украси сградата на Община Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

19-02-2015, 12:35

Снимка:

bg-bg.facebook.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът Добромир Добрев награди децата победители от конкурса в памет на Левски

Портрет на Васил Левски бе изложен днес в Община Горна Оряховица. Картината е рисувана от горнооряховския художник Пламен Гурбалов.

Портретът на Апостола е изложен на първия етаж в сградата на Общината и в продължение на седмица, гражданите ще имат възможността да го видят.

По този начин Община Горна Оряховица изразява своята почит към живота и делото на Васил Левски, и същевременно се популяризира творчеството на местните художници.

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев награди победителите в конкурса за мултимедийна презентация на тема „Васил Левски – в миналото и настоящето” вчера. Това стана на церемония в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. На награждаването присъстваха още заместник – кметът Йорданка кушева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова, директори на училища, учители и ученици.

В конкурса се включиха общо 62 деца от училищата в общината, разпределени в екипи.

Участниците в конкурса бяха разделени в две възрастови групи – V – VIII клас и от IX – XII клас. Работата им бе оценявана от журитетна комисия по няколко критерия – достоверност и автентичност, оригиналност и естетическо оформление на презентацията, езикова и стилистична култура, лична позиция.

Победител в първа възрастова група е екипът на ОУ „Климент Охридски” - Драганово. На второ и трето място са класирани екипите на СОУ „Георги Измирлиев” и на „ СОУ „Вичо Грънчаров”. При по-големите – IX – XII клас, журито класира на челното място СОУ „Вичо Грънчаров” с подгласници ПГЛПИ „Атанас Буров” и ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров”.

Гостите на награждаване имаха възможността да изгледат презентациите на двата екипа, класирани на първите места. 

Победителите в конкурса получиха награди, осигурени от Община Горна Оряховица.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов