Маргарита Попова: България няма как да откаже да си плаща задълженията

Животът

19-02-2015, 19:25

Снимка:

president.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Вицепрезидентът се преклони в Ловеч пред паметта на Левски

Вицепрезидентът Маргарита Попова заяви, че тези, които внасят предложението за нов държавен дълг, трябва да са много точни и коректни, в експертното отношение. С аргументи да ни убедят, че трябва да се вземе такъв дълг, колко трябва да се вземе и за какво точно, какви ще бъдат разчетите. Така вицепрезидентът е коментирала пред журналисти в Ловеч предложението за взимане на нов държавен дълг от 16 милиарда лева, предаде БТА.
"Изводът, който трябва да направим, от една страна е, че България няма как да откаже да си плаща задълженията. От друга страна се дължат конкретни, ясни и точни обяснения колко точно, какво точно и за какво, за да смъкнем от плещите на хората допълнителни тревоги, защото нашият народ има достатъчно, за да се тревожи за това какво ще се случи след три години. Хубаво е политиката да мисли малко по напред от три години" каза още вицепрезидентът. 
Тя добави, че да се вземе дълг, за да се покрият стари задължения, е нормално нещо в развитието на едно общество и на една държава. Въпросът според нея е да не се всява допълнителен смут в хората, че след години ще плащаме ние, децата ни и внуците ни, защото някой ще разхищава или ще харчи повече отколкото чергата ни позволява. 
Маргарита Попова заяви още, че не е експерт в тази област, затова ще изчака да чуе още обяснения и аргументи. Днес тя присъства в Ловеч на отбелязването на 142 години от 
гибелта на Васил Левски.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов