Горна Оряховица ще си партнира с Национална мрежа за децата

Животът

22-02-2015, 16:27

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Заместник-кметът на Община Горна Оряховица Йорданка Кушева се срещна с представителите на Национална мрежа за децата Мария Брестничка и Станислав Додов. На срещата присъстваха и директорът на дирекция Хуманитарни дейности и международни връзки Милена Николова, както и представители на Сдруженията „Младежка толерантност” и „Горнооряховски младежки парламент”.

„Една от нашите дейности е сътрудничеството с местните власти и с граждански организации. Това партньорство е много важно за работата ни. За тази цел сме изработили и Наръчник за работа между общините и неправителствените организации, както и Годишен доклад – бележник „Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата”. В него е включена оценката ни за работата на правителството в тази насока, както и нашите препоръки”, сподели на срещата Мария Брестничка, която е и координатор на Мрежата. Тя подари на заместник-кмета Йорданка Кушева Бележника за 2014 г.

Заместник-кметът запозна гостите с работата на Общината с неправителствените организации. „С Горнооряховския младежки парламент си сътрудничим в много инициативи. Търсим тяхното партньорство и с удоволствие партнираме на техни инициативи, сподели Йорданка Кушева. Заместник-кметът информира представителите на Мрежата, че от скоро в Горна Оряховица работи и Детски парламент, създаден в ЦДГ „Щастливо детство”. „Децата и техните учители са направили и Календар на своите инициативи и две от тях вече са реализирани”, каза още Йорданка Кушева.

В навечерието на 9 май-Деня на Европа, по традиция Горна Оряховица ще бъде домакин на образователен форум, чиято тематика тази година ще бъде ориентирана към приемствеността между децата и младежите. „В рамките на този форум са предвидени широк кръг от инициативи, както и тематична дискусия. Ще се радваме на партньорство от страна на Националната мрежа за деца в реализирането на форума. Ще си партнираме също и с Детския парламент, със Сдружение „Младежка толерантност” и с Горнооряховския младежки парламент”, каза още Йорданка Кушева.

Горнооряховското Сдружение „Младежка толерантност” бе прието в състава на Национална мрежа за децата през януари. Към момента членуващите организации в Националната мрежа за децата са 127.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов