Възстановиха електрозахранването на село Самоводене след повреда вследствие на тежък пътен инцидент

Мисия

26-02-2015, 09:44

Снимка:

Енерго Про

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Подмяната наложи спиране на автомобилното движение

Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО отстраниха авария след пътнотранспортно произшествие в село Самоводене. Вследствие на инцидента беше съборен един от стълбовете средно напрежение от прилежащата въздушна електроразпределителна мрежа и бе прекъснато електричеството в селото. Електротехниците предприеха необходимите мерки и създадоха организация по възстановяване на електрозахранването на жителите в района.

След като органите на реда приключиха следствените действия по изясняване причините за произшествието, екипите на ЕНЕРГО-ПРО предприеха незабавни мерки за възстановяване на щетите, за да може в най-кратък срок да включат електрозахранването на жителите на село Самоводене. Специалистите обезопасиха авариралия електропровод, за да извършат подмяна на повредения стълб.

Село Самоводене се намира на главния път между Велико Търново и Русе, на 10 км от старопрестолния град. Обстоятелството, че счупеният при пътнотранспортното произшествие стълб се намира на важна пътна артерия, създаде допълнителни затруднения при ремонта, защото подмяната бе свързана със спиране на движението. Това наложи необходимост от съгласуване на действията с Агенция пътна инфраструктура и органите на КАТ в областния град. Беше създадена необходимата организация, при която стълбът беше своевременно подменен и захранването на селото - възстановено.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов