Временна организация на движението по главен път I-5/Е-85, в участъка Габрово-Шипка-Казанлък

Животът

26-02-2015, 10:37

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Промяната се налага по повод честването на Националния празник на връх Шипка

Ограничение на транзитно преминаващите моторни превозни средства през прохода Шипка, включително спиране на движението по път I-5/Е-85 в двете посоки, ще бъде въведено на 3 март 2015 г. от 8.00 до 14.30 часа. Временната организация на движението се налага с цел нормалното протичане на тържествения митинг на връх Шипка, посветен на Националния празник на Република България.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и обратно, ще се пренасочи основно към прохода Хаимбоаз /път II-55/, както следва:

  • Посока „север-юг”: Русе – В.Търново – Дебелец – проход Хаимбоаз – Гурково /Казанлък, Стара Загора, Бургас/
  • Посока „юг-север”: Гурково – проход Хаимбоаз – Дебелец - /В. Търново, Русе/
  • Местното движение и идващите от северозапад моторни превозни средства ще бъдат пренасочени по маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – проход Хаимбоаз и обратно.

За осъществяване на временната организация на движението ще бъде поставена съответната сигнализация по пътните кръстовища, при спазване изискванията на Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му. За контрола на движението ще отговаря сектор „Пътна полиция – КАТ” при ОД на МВР - В. Търново, Габрово и Стара Загора.

Поставената временна сигнализация ще бъде отстранена не по-късно от 15.00 часа на 03.03.2015 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов