Четвъртокласнички от СОУ „Вичо Грънчаров” класирани за национално музикално състезание

Животът

26-02-2015, 12:00

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Момичетата ще се представят на 21 и 22 март в Пловдив

Четвъртокласничките от СОУ „Вичо Грънчаров” Теодора Ангелова и Мария Лалова ще вземат участие в националния кръг на състезанието по музика „Ключът към музиката”. Двете момичета са класирани на трето и четвърто място в областната надпревара, в конкуренция с повече от 100 четвъртокласници. Това им дава право да се представят на 21 и 22 март в Пловдив, където ще е националния кръг на музикалното състезание.

„Ключът към музиката” се провежда за трета пореднагодина и дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, както и в първия клас на средната образователна степен (IV, V и VI клас). Състезанието съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда. Оценяват се и проявените творчески способности.

В Областния кръг на състезанието участваха ученици от ІV “в“ и VІ клас на СОУ „Вичо Грънчаров“, ръководени от Даниела Велчева и Нели Атанасова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов