Даниел Панов: За 40 месеца от началото на мандата съм изпълнил 85% от управленската си програма

Животът

26-02-2015, 14:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

"Мисля, че съм доказал какъв е модела Панов и как действа той", заяви кметът

„Не знам как сте се събудили тази сутрин, виждам доста напрегнати и изнервени лица. Искам да ви кажа, че съм спокоен, спя спокойно, настроен съм позитивно и нещото, което има първостепенно значение за мен е семейството ми”- с това обръщение към общинските съветници и присъстващите на сесията започна изказването си кмета на общината.

По време на сесия на Великотърновски общински съвет Кметът Даниел Панов заяви, в рамките на дебатите за отчета на програмата си за управление, че за малко повече от 3 години е реализирал 85% от заложените в програмата си цели. „Надявам се опозицията не забравя, че има още 8 месеца до края на мандата. В тях ако не успея да постигна всички останали цели ще се стремя да направя максимално възможното за възходящото развитие на общината”- каза Даниел Панов.

По повод обвиненията в пропуснати ползи от проекти за 80 млн. лв. от страна на опозицията кметът заяви „Не сме пропуснали никаква възможност за финансиране по европейски програми и проекти. Обръщам се към опозицията да не обърква, манипулира и плаши гражданите”.

След одобряването на проекта за втората част на т.н. „воден цикъл” пред 2013 г. от правителството е получено уведомително писмо, че поради липса на финансов ресурс финансирането на проекта се отлага за следващият програмен период „2014-2020г.”

Относно възможността за изграждане на тържище за предлагане земеделската продукция на производители от региона по тази тема има движение, но за резултатите по нея ще ви информирам, когото му дойде времето”- каза кмета на общината.

„Благодаря на всички мои предшественици. Всеки кмет на Община Велико Търново е оставил свой знак, своя диря и принос в развитието на града и аз благодаря на всички”-каза Даниел Панов по повод разгорял се политически дебат относно това какво е било състоянието и нивото на развитие на Старата столица преди и след 1999 г.

„Понеже съм мажоритарно избран за кмет ме интересува преди всичко мнението и оценката на гражданите на общината. Работата на опозицията е да критикува, но за развитието на общината не е добре да се манипулират цифрите и да се всява недоверие и объркване сред гражданите”-каза Даниел Панов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)