"Младежки форум 21 век" подари мартенички и усмивки на деца във Велико Търново

Животът

27-02-2015, 12:14

Снимка:

Д.Янева

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На събитието бяха зарадвани 48 малчугана

Ежегодната благотворителна инициатива на "Младежки форум 21 век"- "Подари мартеничка, дари усмивка на едно дете" зарадва 48 дечица от Дом "Пеню и Мария Велкови" във Велико Търново.
На 26 февруари младежи от "МФ21в." присъстваха на празничното тържество по случай Баба Марта, по покана на Директора на детското заведение г-жа Г. Григорова. Любезните домакини пяха песни и рецитираха стихотворения за своите гости. Всяко дете получи торбичка с кифлички, мартеничка и стикер МОЕТО ПЪРВО РАБОТНО МЯСТО.
В инициативата се включиха и пет младежи, които се обучават по проект "Шанс за работа-2015" по част от професия "Социален асистент- подпомагане на деца", и ще преминат своето професионално обучение в дома. Сред тях едно от момичетата е израстнало там и сега се връща с желание да помага на най- малките. След празненството групата на младежите от " МФ21в" бе поканена да общува с децата и да разгледа базата.
Заместник-председателят на "Младежки форум 21 век." Десислава Янева благодари на домакините за възможността да споделят техния празник и за доброто партньорство по проект "Шанс за работа-2015".



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)