Горнооряховският кмет уважи самодейците в навечерието на техния празник

Велико Търново Лайф

28-02-2015, 12:07

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Любителите творци от общината проведоха традиционната си сбирка преди 1 март

В навечерието на 1 март по традиция в Художествена галерия „Недялко Каранешев” се събраха самодейци от Община Горна Оряховица. Кметът инж. Добромир Добрев бе своеобразен домакин на тържество, в рамките на което местната власт засвидетелства уважението си към хората, приели за своя съдба популяризирането на българския талант във всичките му форми. На срещата присъстваха председатели и секретари на читалища, представители на Младежки дом, ръководители на танцови и певчевски колективи. На традиционния прием присъстваха заместник – кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева, секретарят на Общината Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова, представители на общинска администрация.

Инж. Добромир Добрев връчи поздравителни адреси и книги на всички читалища в Общината. Поднесени бяха и цветя на доайените в културните среди в Горна Оряховица – маестро Донка Копринкова-почетен гражданин на Горна Оряховица, диригент на смесен хор „Славянско единство”, Атанас Бахчеванов-театровед, Стефка Антонова-балетен педагог, Петър Ризов-фолклорист.

„През 2015 година Горна Оряховица чества 145 години от обявяването си за град. В различните инициативи, организирани от Общината, жителите и? ще усетят сплотеността и колоритния прочит на културното ни наследство, който е изразен със силата на изкуството, чрез превъплъщенията на Вашите състави. Бъдете здрави, щастливи и творящи, все така наша гордост и визитка навсякъде, където представяте Община Горна Оряховица”, поздрави самодейците инж. Добрев.

Празнична атмосфера на събитието създаваше музикално трио Силвия Маркова, Младен Николаев и Добрин Пелтеков от Велико Търново. За пореден път нивото си в приготвянето на празнични трапези доказаха възпитаниците на ПГХТ „Проф. Асен Златаров” с директор Катя Велкова.

1450 са самодейците, които творят в 15-те читалища на Общината и в Младежкия дом. През изминалата година творческите колективи се изявиха в различни престижни международни и национални конкурси, фестивали, събори, концертни изяви и др. Завоюваните награди и отличия доказват професионализма и творческите способности на съставите от Община Горна Оряховица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов