В Арбанаси се насладиха на Тодоровден, въпреки лошото време

Велико Търново Лайф

28-02-2015, 14:02

Снимка:

ОУ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Награди връчиха кметовете на старата столица и на Арбанаси, депутатът Евгени Стоев и областният управител

Въпреки дъждовното и мъгливо време, от сутринта стотици граждани и гости изпълниха площада на село Арбанаси в очакване на празничното отбелязване на Тодоровден.

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, председателят на Великотърновският общински съвет, областният управител проф. Пенчо Пенчев, народни представители, общински съветници бяха официалните лица по време на събитието.

Даниел Панов поздрави всички именици, хората, които се грижат за доброто състояние на конната база, за спортен клуб „Калоян 92“, както и всички жители и гости на Арбанаси.

„Благодаря на Михаил Костов, когото помня още от детските си години, като човекът, заради когото Арбанаси не просто има конна база, а е водещ център на конният спорт в България", каза кметът и благодари на всички, които поддържат спортната база.
Той награди заелият първо място в конкурса за най-гиздав кон жокей - майсторът на спорта Мирослав Илиев с кон „Марк Антоний“.

проф. Пенчо Пенчев също връчи една от наградите в конкурса за най-гиздав кон - второто място, което бе присъдено на Ирина Николова с кон Арго. На трето място се класира Марин Хаджиев с кон Комфорт. Той бе награден от кмета на Арбанаси Тошо Кръстев, който е и именник на днешния ден. Бяха връчени и призове за най-малък участник, който спечели Елена Тодорова и за „най-хубав кон”, който отиде при кобилката Катрин с водач д-р Ваня Ру
 сева. Награда връчи депутатът от ГЕРБ Евгени Стоев. В състезанието участваха общо 26 коня.

Файтонът, собственост на конната база, както и любимото на децата пони зарадваха многобройната публика, дошла в Арбанаси за да отпразнува за 25-ти път Тодоровден.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)