"Травиата" отново на сцената на Музикално-драматичния театър във Велико Търново

Велико Търново Лайф

05-03-2015, 07:58

Снимка:

МДТ "К. Кисимов"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Сюжетът разказва една нещастна любов

Операта „Травиата” от Джузепе Верди, една от най-изпълняваните и обичани творби в историята на оперното изкуство, отново ще бъде поставена на великотърновска сцена. Премиерният спектакъл на възстановеното заглавие е на 6 март от 19:00ч. в голямата зала на МДТ „Константин Кисимов“

Славил Димитров дирижира „Травиата", режисьор е Петко Бонев, а Лидия Къркеланова е автор на сценографията. Хореографията е на Румяна Маркова.

Сюжетът разказва за нещастната любов на Виолета Валери и Алфред. Точно, когато се разпалват техните чувства, се появява бащата на Алфред, който прави всичко възможно да ги раздели. Двамата влюбени преминават през много повратности, за да стигне операта до трагичния си край - Виолета Валери умира сама и болна, а Алфред съжалява за безразсъдната си постъпка, когато вече е твърде късно да поправи каквото и да било.

МДТ „К. Кисимов“ обявява по случай празненствата, посветени на град Велико Търново през месец март, промоционална кампания за спектакъла. Цената на билет за двама посетители е 8лв, а за един - 6лв.!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов