Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП настояват за по-бързо премахване на таксите за роуминг

Мисия

05-03-2015, 11:51

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Отпадането на таксито е основна предпоставка за Единния цифров пазар в ЕС

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, Ева Паунова, Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Емил Радев и Андрей Новаков настояват за по-бързо премахване на таксите за роуминг в отворено писмо до Съвета на министрите на ЕС. Повод на писмото са последните предложения на Съвета да отложи падането на таксите до 2018 г. и да предостави само 5 MB безплатен интернет трафик на ден за потребителите в роуминг.
На 3 април 2014 г. Европейският парламент гласува за отпадането на таксите за роумнинг на територията на целия ЕС от 15 декември 2015, както и за по-ясни правила за мрежовата неутралност. Новото предложение на Съвета се отдалечава до голяма степен от поставените цели и в случай, че влезе в сила би било голямо разочаравание за европейските граждани.
Отпадането на таксите за роуминг и принципът за мрежовата неутралност са основните предпоставки за завършването на Единния цифров пазар в ЕС. В момента различните правила в 28-те страни-членки не позволяват на бизнеса и да се развива ефективно извън граница, а на гражданите да се възползват от по-голям набор от услуги. Според проучвания завършването на ЕЦП е с потенциал за печалби в размер на 260 милиарда евро годишно



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)