Даниел Панов намери решение на 30-годишен проблем

Животът

05-03-2015, 13:17

Снимка:

Ростислав Грънчаров

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Положиха нова тротоарна настилка срещу входа на Самоводската чаршия

По разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов е положена нова тротоарна настилка в участък от ул. „Стефан Стамболов“- срещу входа за Самоводска чаршия.

В продължение на повече от 30 години този участък от тротоарната настилка беше проблематичен и създаваше реална опасност и предпоставки за сериозен инцидент с преминаващи граждани.

Извършено е цялостно конструктивно укрепване на основата, изградено е стоманено скеле и е положена нова тротоарна настилка.

След активиралото се мащабно свлачище през 70-те години на миналият век и възстановяване на жилищните сгради в района е изградено „временно съоръжение“ за преминаване на участък от тротоара, който на практика в продължение на 30 години„висеше над нищото“. Ламариненият мост в продължение на десетилетия беше невралгично място, което създаваше предпоставки за сериозен инцидент.

Мястото беше особено рисково при струпване на множество хора, които наблюдаваха по време на Празника на Велико Търново 3D Mapping show на паметника „Асеневци“ от това място.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов