Стартира реконструкцията и доизграждането на канализация по улици в Горна Оряховица

Мисия

06-03-2015, 12:43

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Във връзка с ремонта ще бъдат затворени няколко улици

Стартира проект за реконструкция и доизграждане на канализация по седем улици в Горна Оряховица. Изпълнителят на строителните работи ДЗЗД „Девня Трейд – Гигстрой” Варна днес получи Акт 2-за откриване на строителна линия. На срещата в Общината присъстваха всички страни, имащи отношение към строително-ремонтните дейности – Община Горна Оряховица, комуникационни дружества, изпълнители, надзорници, РСПБЗН, Пътна полиция. Страните гарантираха, че ще изпълняват задълженията си, така че работата да протече възможно най-безпроблемно.

Проектът предвижда реконструиране и доизграждане на канализация по участъци от улиците „Юмрукчал”, „Добри Чинтулов”, „Козлодуй”, „Тунджа”, „Хаджи Димитър”, „Пирот” и „Александър Стамболийски”. Реконструкцията ще се извършва поетапно, като участъка, в които се работи, ще бъде затварян за движение. Периодично гражданите ще бъдат информирани за затварянето на конкретни участъци.

Изкопните работи на обекта ще стартират на 9 март (понеделник) от ул. „Козлодуй”, в участъка й между пресечките с улиците „Солун” и „Добри Чинтулов” и на „Александър Стамболийски”, в частта й от общинския пазар до ул. „Пирот”.

Договорът, подписан между Общината и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, което финансира строително-ремонтните дейности, е на стойност е 926 921 лв. с ДДС.

В проекта е заложено работата да приключи за 240 дни, но амбицията на изпълнителите е строително-ремонтните дейности да приключат по-бързо, за да се спестят неудобствата на гражданите. В проекта не е заложено цялостно асфалтиране на улиците, по които ще се копае. Фирмата изпълнител трябва да възстанови настилките единствено в рамките на изкопите.

Цялостното асфалтиране на улиците е обект на друг проект.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)