КАТ дебне за висока скорост във Великотърновско утре

Животът

10-03-2015, 08:00

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Операцията ще упражни контрол върху скоростта на превозните средства

Специализирана полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“ е планирана от 6 часа на 11 март до 6 часа на 12 март на територията на цялата страна и в частност в област В. Търново. Акцията е във връзка с поетите ангажименти за участие на страната в инициативите, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на операцията ще се осъществява контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и по третокласната пътна мрежа.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещани във всички европейски държави. Те са признати като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. И в България голям процент от сериозните пътни инциденти, с жертви и пострадали, са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост. 
За първи път аналогична специализирана полицейска операция под наименованието „Сигурни пътища“ се проведе през октомври миналата година на територията на страната. 
В акцията, на територията на област В. Търново ще се включи и служебен автомобил, с монтирана система за видеоконтрол и с инсталирана инфраред светкавица.

Демонстрация на работата със специализирания автомобил и възможностите, които предоставя монтираната в него техника ще бъде организирана за представителите на медиите на 11 март (сряда) в 20,00 ч. на бул. „България”, отбивката до централния вход на НВУ „В. Левски” във В. Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов