Информационна кампания за превенция на телефонните измами стартира в община Свищов

Крими

11-03-2015, 11:40

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Униформените изясниха най-честите сценарий на измамниците

Информационна кампания за превенция на телефонните измами стартира днес в Свищов. Кампанията е под наслов „Заедно срещу телефонните измами“, а мотото на инициативата е „Кажете „НЕ“ на телефонните измами!“ Организатори са ОДМВР – В. Търново, РУ – Свищов, Български пощи и електронното издание Svishtov News. Старт на кампанията дадоха началникът на Районно управление - Свищов Момчил Златев, собственикът на Svishtov News Борислав Борисов и началникът на Пощенска станция - Свищов Любомир Дамянов тази сутрин в сградата на пощата в Свищов. Началникът на полицейското управление в града разясни подробно пред присъстващите граждани най-често прилаганите схеми на телефонни измами и как да реагират при евентуално позвъняване от непознати, които им искат пари. „Вратите на полицейското управление са отворени за въпроси и сигнали от страна на гражданите по този и по други поводи и всеки служителите на МВР е готов да окаже съдействие при необходимост”, каза Момчил Златев. Той благодари на останалите участници в инициативата за съпричастността към този сериозен проблем и апелира към всички гражданите да подават сигнали  в Районното управление и на телефон 112 не само за телефонните измами, а и за всички престъпления и престъпници, за които имат информация. 
Борислав Борисов и Любомир Дамянов също изразиха удовлетворението си, че са част от тази кампания и споделиха, че искрено се надяват, тя да  помогне за намаляване на случаите на телефонни измами. Тримата лично раздадоха първите листовки на присъстващите граждани.
Кампанията предвижда в рамките на около седмица в 14-те населени места на община Свищов да бъдат разпространени повече от 17 000 листовки с посочени в тях препоръки за предотвратяване на телефонни измами. Български пощи ще разпространят листовките чрез мрежата си от служители, като такава ще попадне във всяка една пощенска кутия на територията на град Свищов, а полицейските инспектори ще ги разпространяват в малките населени места.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов