Обезопасиха района до река Янтра, където бе убита 23-годишната Вероника

Животът

11-03-2015, 11:15

Снимка:

bg.worldmapz.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Граждани настояват за връщане на смъртното наказание

Видеонаблюдение, будка за охрана и осветление вече има в района до река Янтра, където бе убита 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Табела до реката указва, че мястото е под постоянно наблюдение и че преминаващите подлежат на проверка, предаде bTV.

Безумие е да има опасност хората да бъдат убити, докато се връщат от работа, казват хората от гражданското сдружение, което се надигна срещу зверското убийство. Хората събират подписка за връщане на смъртното наказание.

Пред камерата Петко Ганчев припомни карикатурата на „Шарли ебдо” с послание: „Толерантността няма да ви спаси”.

Подписката за референдум започва във Велико Търново, но ще има и в София, в Стара Загора, в Правец и в Германия, обясни Ганчев. „Нека хората кажат, да се стреснат тези институции. Има престъпност, която се засилва като лавина. Интеграцията на едни хора не помага – да си заровим главата и да чакаме да ни я отрежат. Хората нямат работа, ами на всичкото отгоре за по 300 лева на месеца ги убиват”, добави Ганчев.

Той уточни, че съдът трябва да реши каква ще е съдбата на Илиян Здравков, но магистратите го правят по закони, приети от парламента. Нека решението да е на база неопровержими доказателства, категоричен е Ганчев.

Вероника Здравкова бе намерена мъртва в студените води на Янтра навръх 3 март. Тя изчезна дни по-рано на връщане от работа. За престъплението е задържан 40-годишният рецидивист Илиян Здравков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов