Остава облачно, с превалявания

Животът

14-03-2015, 00:21

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Слънце - следващата седмица

През следващото денонощие времето ще бъде облачно, в повечето райони ще превалява предимно дъжд, в планините - сняг, а в сутрешните часове по високите полета на Западна България - дъжд и сняг, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Почти без валежи ще остане в крайните югозападни и североизточни райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток-север. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните сутринта ще са между -1 и 4 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

Над планините ще е облачно, а по по-високите части - и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен от североизток. Дневната температура на 1200 метра надморска височина ще е около 1 градус, а на 2000 метра - 4 градуса.

В неделя ще преобладава облачно време и все още на места ще има слаби превалявания. В часовете преди обяд в равнините видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, в Източна България - умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В началото на следващата седмица облачността над страната ще се разкъса, на места - и ще намалее до слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър. Ще има слабо повишение на дневните температури.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов