Подготовката на пчелните семейства обсъждаха на форум в Търново представители на сектора

Животът

14-03-2015, 16:44

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пчеларите излизат на протест в София

Представиха и възможностите за подпомагане през новия програмен период

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), Институт по животновъдни науки - гр. Костинброд и Областен пчеларски съвет   проведоха днес във Велико Търново съвместна информационна среща – семинар на тема „Подготовка на пчелните семейства за главните паши и производство на пчелни майки“. Освен специализираните теми, които се дискутираха на семинара, експертите от Териториален областен офис-Велико Търново на НССЗ предоставиха информация и за дейността на службата по мярка 143 "Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния" по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2007-2013 г., нейната дейност през новия програмен период, както и информация за възможностите за подпомагане по ПРСР 2014-2020 г. 
Семинарът е част от инициативата НССЗ за продължение на активната дейност на за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“. До ноември 2015 г. на територията на цялата страна ще се проведат 120 информационни срещи - семинари и други информационно-обучителни събития за земеделски производители съвместно с научните институти и опитните станции в страната. През месец февруари бяха проведени общо 10 събития, на които присъстваха над 400 земеделски производители. 
Мероприятията ще се осъществяват съвместно със Селскостопанска академия (ССА), Аграрния университет – гр. Пловдив, Тракийския университет - гр. Стара Загора, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Икономически университет – гр. Варна, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Лесотехнически университет – гр. София, Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ), Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ), „Агенция за регионално развитие на Рила” и други организации и експерти. 
  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов