Активизира се свлачище на пътя към село Мийковци

Животът

17-03-2015, 09:28

Снимка:

Община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

4 села може да останат откъснати

Активизирало се свлачище затруднява движението в посока Елена - Лазарци – Мийковци. Свлачищният процес се е активизирал на 15 март /неделя/ в резултат на обилни валежи от дъжд и сняг, и интензивно снеготопене. Още тогава са предприети незабавни мерки по обезопасяване и сигнализиране на участъка. За случая са информирани всички институции, здравни заведения и фирми, които пътуват в района. Разговаряно с директора на ДГС Буйновци и дърводобивните фирми, а също и със собствениците на строителни обекти в Мийковци и околните села.
Лично кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев и специалисти на администрацията извършиха оглед на мястото, при което е констатирано, че свлачището е разрушилo банкета и увредилo част от външната пътна лента. Свлачището е с ширината 18 метра и дължината близо 30 метра. Възможно е да обхване нови части от склона, включително по-голяма част от пътното платно, което може да доведе до затваряне на участъка за движение на МПС и да възпрепятства достъпа до селата Мийковци, Високовци, Игнатовци, Ралиновци, поради невъзможност за осигуряване на обходен път. 
Движението по път VTR 1079 /II-53/ Елена - Лазарци - Мийковци, в участъка от отклонението за с. Мийковци е ограничено за товарни автомобили, към момента.
Работи се в посока максимално бързо осигуряване на средства за извършването на ремонта. Предстои оглед от експерти и заседание на Щаба за координация на спасителни и неотложни аварийно – възстановителни работи при бедствия и аварии на територията на община Елена. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов