Дамите от ГЕРБ – Свищов с кампания за женското здраве

Мисия

18-03-2015, 09:13

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Самодейци пък получиха материална подкрепа от свищовската структура на партията

Жените в ГЕРБ - Свищов се включиха със своя инициатива в националната  информационна кампания за женското здраве, подета от националното ръководство на ЖГЕРБ. Свищовската структура акцентира върху остеопорозата и превенцията на това заболяване.

Дамите от Свищов гостуваха на пенсионерски клуб ”Дунавски вълни” в село Вардим, като символичен домакин на събитието бе кметът Сенка Добрева.

Председателят на ЖГЕРБ – Свищов Станислава Йорданова представи кампанията и изнесе беседа по темата, която прерасна в оживена дискусия.   Дамите от Вардим получиха брошури, разясняващи признаци, превенция и фактори за развитие на едно от най-често срещаните заболявания сред жените над 45 години. С помощта на д-р Бъчева - организационен секретар на свищовската структура, към брошурите е приложен специален медицински въпросник, разработен в България, който определя риска от остеопороза.

Беседи като тази предстоят в пенсионерските клубове в Свищов и село Ореш.

Междувременно членовете на пенсионерския клуб във Вардим получиха и друга подкрепа от ГЕРБ. Общинският координатор д-р Кристиян Кирилов и колегите му истински зарадваха изпълнителите от певческата група „Ехо от младостта” при клуба. Групата има покана за участие в телевизионно предаване, но самодейците нямат средства за пътуването. С лични средства членове на ГЕРБ – Свищов решиха да финансират участието и вече предоставиха нужната сума на ръководителя на състава. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов