Кои улици ще са затворени заради празника?

Промени в движението има днес и утре

Временна организация на движението ще има във Велико Търново днес и утре заради празника на града. От общината информират, че днес, 21 март, ще бъде затворен за автомобили площад ”Цар Асен I” пред Царевец. Ограничението е от 19.30 до 20.30 ч. заради излъчването на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“, който е с начален час 20:00 ч.

След малко започва и шестият “Трабант фест”. Затова от 10.30 до 12 ч. се затваря за движение участъкът от сградата на Общината до МДТ „Константин Кисимов“.

На 22 март (неделя) от 9.30 до 19.30 часа ще бъде спряно движението по ул. „Васил Левски” в участъка от Студентски стол 2 до сградата на Общината. При необходимост ограничението може да бъде удължено. По същото време ще бъде затворена и отсечката от паркинга на МДТ „Константин Кисимов“ до ул. „Васил Левски“.

Празничното шествие тръгва от църквата „Св. 40 мъченици”, по ул. „Климент Охридски” до площад ”Цар Асен I”, по ул. „Иван Вазов” до площад „Велчова завера”, по ул. „Стефан Стамболов” и ул. „Независимост” до сградата на Община Велико Търново. По този маршрут се спира движението на МПС за времето от 9.30 ч. до окончателното преминаване на всички участници.

Стрийт парадът ще затвори ул. „Сергей Румянцев” в участъка от сладкарница „Неделя” до бул. „България” от 16.30 до 17.30 ч. Поетапно ще се затварят и освобождават улиците от Европейски информационен център по маршрут: бул. „България”, Студентски стол № 2 на ул. „Васил Левски”, сградата на Община Велико Търново, ул.”Независимост”, ул.”Стефан Стамболов” до пл.”Велчова завера” и ул.”Иван Вазов”, площад ”Цар Асен I” и ул. ”Пиколо” от 17:30 ч. до преминаването на младежкото шествие и до изтеглянето на автомобилната платформа и участниците в Стрийт парада.

Във връзка с 3D мапинг шоуто няма да се допускат автомобили и граждани на пътя от завоя до стълбището на парк „Света гора” до Художествената галерия „Борис Денев” от 17 ч. до приключване на спектакъла. Затварят се за МПС и улиците „Гурко“ и „Хаджи Димитър“ - от 18 ч. до приключване на шоуто.

На 22 март на Стамболовия мост след 17 часа ще има ограничителен режим на преминаване във връзка с пускането на хартиени фенери и 3D мапинг шоуто.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов