Отбелязват празника на Търново с ново 3D шоу

Животът

22-03-2015, 09:02

Снимка:

veliko-tarnovo.bg

Автор:

velikotarnovo.utre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът е изготвен по повод 830 годишнина от въстанието на Асен и Петър и възстановяването на Българската държава

Ново 3D шоу ще е голямата атракция на празника на Велико Търново – 22 март, информира Нелина Църова, директор Дирекция „Култура” в Община Велико Търново, цитирана от Радио „Фокус” – Велико Търново. Спектакълът е специално изготвен по повод 830 годишнина от въстанието на Асен и Петър и възстановяването на Българската държава. Шоуто е кръстено „Величието на Асеневци”. Пред погледите на гражданите ще оживее средновековния град. Сградите ще се издигнат върху релефа, който днес се вижда. Ще бъдат представени коронация на български цар, битки, водни и огнени стихии. В спектакълът ще бъдат показани всички царе от династията на Асеневци. Специално се подготвя и нова музика, част от която е изцяло авторска. Шоуто няма да бъде разделено в две различни части, както предходния – първо лазерно шоу, а след това 3D анимация, а всичко ще е обединено в един общ спектакъл, включително и фойерверките. Продължителността му е 20 минути.
Организаторите на 3D мапинг шоуто организират конкурс за видео и фото заснемане на спектакъла. Предвидени са парични награди в двете категории. За най-добро видео първата награда е 300 лева, втората – 200, а третата – 100 лева, а за най-добра фотоснимка – първата награда е 200 лева, втората – 100 лева, а третата – 50 лева. Регистрацията за участие ще става чрез изпращане на празен имейл, след което участникът ще получи всички условия и правила на конкурса. Църова обясни, че едно от условията предвижда представителите в този конкурс да дадат своето съгласие представените от тях видео и фото снимки да бъдат използвани за реклама на Община Велико Търново.
Пробите на спектакъла „Величието на Асеневци” стартират още на 19 март, а на 22 март той ще бъде излъчен няколко пъти – от 20.00 и 21.00 часа. Вероятно шоуто ще може да се види освен на 22 март, също така и на 22 септември, както и на 26 октомври, когато е кулминацията на честванията на 830-годишнина от въстанието на Асеневци.
Нелина Църова обясни, че новият спектакъл не е по-скъп от предходния. На 90% разходите по него са поети от спонсори. Спектакълът е изработен от екип от над 65 човека.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов