Показват културните богатства на Търново в Неапол

Мисия

24-03-2015, 10:26

Снимка:

Ростислав Грънчаров

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

На 27 март ще се проведе конференция "България: жизнеспособна алтернатива"

Велико Търново ще се представи на Средиземноморската туристическа борса в Неапол, която ще се проведе от 26 до 28 март. Старата столица, заедно със София, са първите български участници в едно от най-големите големините турстически изложения в Италия. Двата града ще представят България на специален щанд и ще популяризират потенциала на страната ни като туристическа дестинация, предаде Дарик.

Средиземноморската туристическа борса (Borsa Mediterranea del Turismo-BMT) се провежда от 1997 г. като изложение за фирмите от туристическия сектор. През годините тя се е утвърдила като едно от най-важните туристически изложения, които се провеждат на територията на Италианската република и е сред лидерите по отношение на В2В.

Изложението се провежда на площ от 20 000 кв. м., като през 2014 г. в него са участвали около 500 изложители и 24 000 професионални посетителя. Тазгодишното издане на  Средиземноморската туристическа борса ще е с акцент върху уеб маркетинга в бранша, а на 27 март ще се проведе конференция "България: жизнеспособна алтернатива".

На борсата Велико Търново като дестинация ще бъде промотирана от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. В рамките на изложението, със съдействието на Българското посолство в Рим и организаторите на  BMТ,  пред туроператори ще има и специална презентация за града на тема „Велико Търново – Балканска столица на културния туризъм“.

Тя ще бъде направена от управителя на „Царевград Търрнов“ Цветомир Бояджиев и ще е фокусирана  върху историческото наследство, фестивалите, културните събития и възможностите за целогодишен туризъм в болярския град.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)