Вял интерес към разсада на общината

Животът

27-03-2015, 13:27

Снимка:

Архив

Автор:

velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Само 2 заявки за безплатни храсти и цветя

Община Велико Търново започна акция по раздаване на безплатен разсад за оцзеленяване на града. Жителите на старата столица, обаче, не проявиха интерес към инициативата.

Безплатните храсти и цветя могат да бъдат получени от всяко домакинство, което да ги използва за облагородяване на междублоковите пространства. От дирекция „Околна среда” в кметството обявиха кампанията още през януари, но до момента постъпилите молби за предоставяне на разсад са едва две на брой, пише "Борба".

Приемането на проекти за озеленяване и облагородяване на пространствата край кооперациите и къщите по кварталите ще продължи през цялата пролет. Кампанията стартира преди две години с цел да пресече посегателствата срещу растителността и цветята в парковете. Всичко, което търновци трябва да направят, е да подадат заявка какви цветя и храсти желаят да има пред домовете им. Доставката е напълно безплатна, като за хората остава единствено да си посадят желаната растителност. В двете досегашни издания на акцията за озеленяване бяха събрани общо 27 молби.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов