Баба от Полски Тръмбеш преметна телефонни измамници

Крими

29-03-2015, 12:28

Снимка:

МВР,архив

Автор:

velikotarnovo.utre.bg

Всичко от Автора

Съобразително подала сигнал в полицията

Служители на Районно управление- Полски Тръмбеш предотвратиха телефонна измама, съобщава Дарик-Велико Търново. В петък около 11 ч. е получен сигнал от 85- годишна жена от Полски Сеновец. Бабата обяснила, че същия ден около 03,00 ч. на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за лекар.

Той й съобщил, че дъщеря й си е счупила крака и за лечението е необходима сумата от 700 лв. Непознатият се уговорил с жената същия ден да предаде парите на хора, които той ще изпрати пред дома й. Бабата веднага съобразила, че това са измамници и сигнализирала в полицията. В уречения час пред жилището й спрял лек автомобил, от който слезли двама мъже.

Същите незабавно били задържани от униформени служители. Това са 41-годишния П. Е. от Павликени и 49-годишния И. Д. от Г. Оряховица и двамата известни на полицията и осъждани. След проведени действия по разследването е установено, че съпричастен към деянието е и 25-годишния П. З. от Ветово, отново стар познайник на Темида. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая в полицейското управление е започнато досъдебно производство. Работата по цялостното документиране на престъплението продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов