Данъчните продадоха хотел в Елена

Парите

01-04-2015, 15:25

Снимка:

Архив

Автор:

VelikotarnovoUtre.bg

Всичко от Автора

Купувачът е местен бизнесмен

Хотел в Елена е бил продаден преди седмица от териториалното подразделение на НАП. Процедурите по продажбата му били задвижени заради задължения към приходната администрация в особено големи размери, съобщи Дарик. Атрактивният хотел е с обща площ 315 кв.м и включва кафе-аперитив и още 315 кв. м дворно място с басейн в центъра на балканското градче.

Сферите на дейност на първия собственик са строителство и туристически услуги. Купувачът е бизнесмен от същия град, уточняват от данъчната дирекция. Парите вече се постъпили в сметката на НАП, откъдето ще се разпределят за погасяване на данъчно-осигурителни задължения на бившия хотелиер.

И за двете страни това е една доста изгодна сделка, предвид че приходната агенция търгува хотела от 2012 г. Беше постигната една реална и справедлива цена, от която и НАП, и купувачът на имота са доволни, посочват от приходното ведомство. От началото на годината досега публичните изпълнители на данъчната администрация проведоха 41 търга. Само за април предстоят нови 14.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)