19-годишен студент след запой уби мъж на тротоара в Горна Оряховица

Крими

01-04-2015, 15:48

Снимка:

в. Борба

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изстрели в Горна Оряховица: Баба и полиция приклещиха телефонен измамник

Ученик разказва случката на баща си, той хуква в полицията

19-годишен студент в Националния военен университет е арестуван от прокуратурата за 72 часа заради убийство на мъж в Горна Оряховица. Драмата се разиграла в нощта срещу неделя край болницата в града, разказва в. "Борба". По тротоара около 4 часа се прибирал от банкет на "Захарни заводи" 41-годишният мъж Петко. Той вървял на зигзаг, защото бил почерпен, но все пак успявал да се движи извън пътното платно. Изневиделица до него спира лек автомобил и от колата един младеж започва да му крещи: "Ти защо се клатиш, бе?".

После младият човек излиза и бие едно кроше в лицето на непознатия, който пада на тила си върху плочите. Край него се лее кръв. Младежите в колата се уплашват от гледката и изчезват с мръсна газ. Час по-късно, около 5, 30 часа призори, тялото на Петко е намерено от случайни минувачи. Човекът обаче бил издъхнал, вероятно е можел да бъде спасен, ако някой го бил видял по-рано и прескочил до болницата в съседство. Или пък ако извършителят и другите в колата не бяха избягали, а се бяха погрижили за мъжа.

Съвестен баща съобщил на крака в полицията в Горна Оряховица какво се е случило с Петко. Синът му бил един от четиримата ученици в автомобила заедно със студента Николай. Те били в различни компании в едно заведение в съботната вечер и се познавали. Когато четиримата си тръгнали с колата, предложили да откарат и Николай, защото той бил солидно почерпен. Когато стигнали до болницата, студентът наредил да се спре колата, защото един мъж на тротоара му ръкомахал. Останалите младежи се опитали да спрат Николай от саморазправа, но той не ги чул. След като ударил смъртоносно Петко, заплашил другите момчета да си мълчат, да не казват на никого какво е станало, защото щял да ги намери един по един. Едното момче обаче не издържало и споделило вкъщи, а родителят разказал на полицията. 

Николай е бил арестуван в неделя вечерта заедно с останалите четирима, които след обяснения са били освободени. Студентът се разкаял за постъпката си и казал, че не бил искал да убива човека на тротоара.

Според разследващи Николай Б. няма до момента нито една противообществена проява и деянието му е под въздействие на изпития алкохол във фаталната вечер, който отключил агресията. Петко също бил почерпен, защото се прибирал от банкет на цеха, в който работел в захарния комбинат. Само че работникът си вървял по тротоара, макар и на зигзаг, и с нищо не провокирал студента, извършил ужасното престъпление.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)