Официално откриха обновения детски отдел на библиотеката в Елена

Мисия

03-04-2015, 10:58

Снимка:

Община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Вчера официално бе открит детския отдел на градската библиотека в Елена. Той се помещава на втория етаж в Синдикалния дом в града и бе обновен преди малко повече от три месеца. Датата на откриването – втори април, е свързана с Международния ден на детската книга, който отбелязваме днес.

На събитието присъстваха кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев, председателят на общинския съвет Валентин Гуцов, общински служители и деца. Официални гости бяха директорът на Регионална библиотека – Велико Търново Иван Александров и зам.-директорът Калина Иванова. Инж. Млъзев пожела на всички малки читатели много прочетени книжки и вълнуващи моменти с книгата. Градоначалникът припомни имената на дарителите на детския отдел, които са пример, че една книжка трябва да бъде прочетена от много деца. Театрално студио „Дъга“ с ръководители Росинка Георгиева и Мария Грозева представи част от спектакъла „Мечо Пух“, който ще бъде показан на еленска сцена през месец май. Всички деца, които присъстваха на откриването получиха книжки от Община Елена и Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ – град Велико Търново.

Детският отдел разполага с четива за най-малките читатели до 10-годишна възраст. Близо 4000 книги е фонда, от които детска научнопопулярна литература, български и чуждестранни художествени издания. Във фонда на детската библиотека има и нови книги по проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2014 г., чиято цел е да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

Работно време на детския отдел с граждани е всеки делничен ден е от 9.00 до 12.00 часа преди обяд и от 13.30 до 18.00 часа следобед.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов