Откриха двете ремонтирани отделения в търновската болница

Отделенията са снабдени с модерна апаратура

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и шефът на Областната болница във Велико Търново д-р Стефан Филев откриха ремонтираните две отделение в лечебното заведение. Стойността на обновяването е 740 000 лева, които бяха осигурени по проект от Министерство на здравеопазването, съобщи  topnovini.bg.

"Ремонтът започна в началото на февруари и за доста кратки срокове приключи, каза д-р Сибила Маринова - директор "Медицински дейности" в МОБАЛ във Велико Търново. Изцяло реновирани са реанимацията и първо вътрешно отделение в областната болница „Д-р Стефан Черкезов”.

Отделенията са снабдени с модерна апаратура, а в реанимацията стаите са снабдени и с видеонаблюдение. "Виждам едно съвременно отделение за работещите и за пациентите. Всички говорят за румънската спешна помощ, ние ще направим още по-хубава", каза д-р Ваньо Шарков. Заместник министърът поздрави предварително лекарите с предстоящия празник 7-ми април.

"Смятам че в България работят прекрасни лекари, прекрасни медицински сестри и много малко ни трябва да подобрим в отношението си към пациентите, начинът, по който се обслужват те, достъпът до съвременна апаратура, така че да направим българското здравеопазване с още по-човешко лице", допълни д-р Шарков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов