Студенти от ВТУ се запознаха с новите оперативни програми

Животът

08-04-2015, 22:27

Снимка:

ОИЦ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Младежите посетиха Областния информационен център

Студенти четвърти курс от специалностите „Маркетинг“, „Финанси“ и „Предприемачество в социалната сфера“ от Стопанския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ посетиха офиса на Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново и на място се запознаха с неговата дейност.

В поредната информационна среща „Европа за младите хора“ управителят на ОИЦ – Велико Търново Светла Стефанова представи пред участниците в събитието видовете услуги предоставяни от информационния център, който е част от мрежата от 27 ОИЦ в страната. Бъдещите висшисти бяха запознати със стратегическите приоритети залегнали в Споразумение за партньорство с ЕС, който е основен стратегически програмен документ относно финансирането от еврофондовете за България през Новия програмен период 2014-2020 г.  

Специално внимание по време на информационната среща бе отделено на новите оперативни програми, техните приоритетни оси, основни дейности и допустими бенефициенти. Младите хора проявиха интерес към дейностите насочени към младежката заетост и социалното предприемачество, които ще могат да се реализират по новата Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.  

На всички участници в събитието бяха раздадени рекламно-информационни материали – дипляни и брошури на Областен информационен център – Велико Търново. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов