Раздават 1500 великденски яйца пред портите на Царевец

На площад „Цар Асен І” традиционно ще бъдат раздадени пъстри яйца и парче козунак

На площад „Цар Асен І” традиционно ще бъдат раздадени 1500 пакета с пъстри яйца и парче козунак, съобщиха от Община Велико Търново. Продуктите са осигурени от фирма в село Поликраище и търговска верига от старата столица. 

Част от яйцата и козунаците традиционно ще бъдат дарени на Дома за стари хора „Венета Ботева”, Дома за стари хора в село  Балван, Дом за деца, лишени от родителска грижа „Пеньо и Мария Велкови”, както и на Кризисен център в село Балван.

Десетки доброволци ще участват в запалването и осветяването на пътя от Патриаршеската църква „Възнесение Христово” до входа на крепостта Царевец с 600 факли на връх Великден, съобщава още кметската администрация.

За поредна година гражданите и гостите на старата столица ще имат уникалната възможност да  посрещнат един от най-светлите Християнски празници – Възкресение Христово в крепостта.  Празничната програма започва в 22,30 часа на входа на крепостта Царевец. В 23,30 часа ще бъде отслужено Пасхално богослужение до Патриаршеската църква „Възнесение Господне”.

В 24,00 часа ще бъде изнесен Благодатния огън, а звън на всички църковни камбани ще възвести Възкресение Христово. Предвидени са празнични илюминации, след което множеството ще се отправи в Литийно шествие към Катедрален храм „Рождество Света Богородица”.

На 12-ти април в Храм „Възкресение Христово” от 11 часа ще се състои Богослужение на Второ Възкресение. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов