Полицейски хайки за превишена скорост започнаха от днес

Велико Търново Лайф

16-04-2015, 10:59

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

34 нарушители бяха установени по време на предишната акция на КАТ в областта

Полицейска операция „24 часа контрол на скоростта” започва на 16 април на територията на цялата страна. Тя е инициирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL в 22 от общо 31 държави - членки на организацията. Полицейската операция ще се проведе за времето от 06,00 ч. на 16 април до 06,00 ч. на 17 април. 
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често явление във всички европейски държави, България също не прави изключение. Те са и най-сериозната причина за тежки пътни инциденти и смърт по пътищата. По тази причина осъществяването на засилен контрол по спазването на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата. 
В предходната акция „24 часа контрол на скоростта”, която се проведе в периода 11-12 март на територията на област В. Търново бяха установени общо 34 нарушения на скоростта. Съставени бяха 10 акта, а останалите 24 водачи бяха санкционирани с глоби по фиш.  В хода на акцията бяха установени и санкционирани още 51 други нарушения на Закона за движение по пътищата. Обработени бяха и 3 леки пътни инцидента с двама леко пострадали граждани.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов