Изнесена приемна в Павликени проведе Клавдия Ганчева

Мисия

16-04-2015, 11:38

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Няколко часа продължи приемната за жители на община Павликени, която проведе народният представител от ПГ ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева Въпроси към депутата поставиха както хора от общинския център, така и живущи в малките населени места.

В две от селата са засекли регистрация на много хора на един адрес, на който реално никой не живее. Това алармираха посетители в приемната, според които мнимите регистрации се правят заради предстоящите местни избори.

Проблеми при изплащането на помощите за овощарство „de minimis“, споделиха производители. Повдигнат бе въпроса за пенсионерите учители преди 2007 г. В момента те са с много ниски пенсии и досегашното процентно увеличение на парите за старост не влияе значително на техните доходи. Предложението е увеличението да става с еднаква сума за всички.

За назначени в предходния мандат лица на държавни длъжности, без да имат нужния лиценз, сигнализираха още в приемната на народния представител.

Съществен проблем поставиха от с. Горна Липница, чийто кмет също дойде, за да разговаря с инж. Ганчева. Пътят от Републиканската мрежа между селата Патреш – Горна Липница – Долна Липница е в ужасно състояние. Двадесет километровата отсечка е осеяна с огромни дупки и хората буквално се страхуват да пътуват по нея. По това трасе обаче минават автобусите, извозващи учениците от трите села до гр. Павликени, това е маршрутът и на линейки и градски автобуси. Наличието на нитрати в питейната вода е друг проблем, засягащ някои павликенски села. Липсва и контрол върху незаконното изсичане на гори в общината.

Злоупотреби с издаването на ТЕЛК решения съществуват в региона, според граждани, посетили депутатската приемна.

За разрешаването на всички поставени проблеми и изясняването на приетите сигнали народният представител инж. Клавдия Ганчева ще съдейства лично.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов