Стопанин алармира, че му няма 5 агнета, полицията му връща 11

Крими

19-04-2015, 11:42

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Крадците са хванати

Кражба на селскостопански животни разкриха само за няколко часа служители на РУ – Г. Оряховица. Преди ден в полицейското управление бил получен сигнал за задигнати 5 агнета от помощно стопанство, край "Захарни заводи" в Г. Оряховица. За престъплението алармирал собственика на стопанството, който отглежда овце.

На мястото е бил изпратен полицейски екип, който е извършил оглед на местопроизшествието. В хода на разследването е изяснено, че откраднатите животни са 11. Посегателствата над стадото са били четири, извършени са в периода 7 – 16 април. От незабавно проведените допълнителни действия по разследването е установено, че крадците са работниците в помощното стопанство, на които потърпевшият давал препитание. Това са 31-годишния С. М. от с. Кесароево и 37-годишния А. А. от с. Асеново, известен на полицията и осъждан. Те продавали задигнатите животни на друг стопанин - от село Кесарево. Той също е установен, при него са намерени и откраднатите агнета. 11-те животни са върнати на собственика им. 

Двамата крадци са задържани с полицейски мерки за 24 часа. След доклад на материалите в прокуратурата С. М. и А. А. са привлечени като обвиняеми.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)