Доктори спасиха непълнолетна родилка и бебето й

Крими

19-04-2015, 15:52

Снимка:

novinar.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Тя обаче възнамерявала да остави детето си, нямала възможност да се грижи за него

Лекари от Велико Търново спасиха 15-годишна бременна с обилен кръвоизлив в устната кухина и бебето й. Това информира "24 часа".

Бременната в 36-тата гестационна седмица Стела постъпила по спешност в сряда с кръвоизлив в следствие на тумор в устата. В следствие на голямата кръвозагуба, имало риск за плода и било решено бебето да бъде извадено оперативно.

Родилката обаче продължавала да губи много кръв и животът й бил на косъм, разказа д-р Пламен Маринов от реанимацията. Наложило се да бъде повикан специалист по лицево-челюста хирургия от "Пирогов", който да обработи туморното образувание.

"До сега сме имали само един подобен случай. Преди 5-6 години жена от ромски произход постъпи с кръвоизлив, защото си бе вадила зъб с вилица, а беше с гингивит. Тогава тя почина, но сега апаратурата в новата реанимация на болницата ни помогна много. Стела вече е добре и ще бъде преместена в родилно отделение", допълни д-р Маринов.

Новороденото момиченце на младата ромка също е в добро състояние под грижите на неонатолозите. Майката обаче смята да остави детето в дом, защото не можела да се грижи за него, казаха от областната болница.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)