От Велико Търново тръгва кампанията „Да изчистим България заедно”

Мисия

21-04-2015, 10:52

Снимка:

ОУ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На 1 милион доброволци и повече от 2500 бизнес организации са се включили досега

Да изчистим България заедно”. Под този наслов ще премине тази година националната кампания, организирана от BTV Media Group, неправителствени организации и институции. Досега акцията се провеждаше под мотото „Да изчистим България за един ден”. 
Петото издание на инициативата ще стартира на 10 май от Велико Търново, съобщи на информационна среща в Областната администрация Мария Лазарова. Концерт с участието на популярни лица и звезди от BTV ще постави началото на масовото почистване. 
Пет еднодневни акции в най-уязвимите зони са включени в програмата на събитието. На 10 май ще се чистят градски зони, на 17 май – зони за отдих и спорт и  на 31 май – детски площадки. През месец юни кампанията продължава на 7-и с почистване на природни паркове и защитени територии и на 17 юни – с почистване на водоеми и реки. 
За първи път инициативата в България е в подкрепа на две международни кампании  Let’s Clean Europe на Европейската комисия и Глобалното гражданско движение Let’s Do It World, поясни Лазарова. 
Над 1 млн. доброволци, сред които над 2500 бизнес организации са участвали досега в събитието. 1,3 на сто от жителите на Великотърновска област са участвали миналата година в акцията. За един ден са почистени близо 160 сметища. 
Министерството на околната среда и водите и Асоциацията на еколозите на общините в България  са  водещи партньори на организаторите на обществената инициатива. 
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов