1000 лв. глоба за пътен хулиган, прегазил мъж, опитал да го спре

Попийналият джигит правил дрифтове по оживена улица

1000 лв. глоба наложи Районният съд в Търново на пътен хулиган, карал бясно по оживена улица, въртял "слънца" и дори прегазил пръстите на крака на великотърновец, който опитал да го спре и извади от колата му, пише „24 часа”.

Екшънът се разиграл на 23 юни м.г. на ул."Патриарх Евтимий" в старопрестолния град. Готвачът в търновско заведение бил под въздействие на алкохол и бясно форсирал автомобила си "Нисан Микра", става ясно от мотивите към присъдата. На метри от баба и 2-годишното й внуче шофьорът рязко спрял и завъртял колата на 360 градуса. После продължил с мръсна газ. Детето се разплакало, а бабата изтръпнала от ужас да не бъдат прегазени. На улицата наизскачали и други съседи, привлечени от ревящият двигател. Безразсъдният шофьор на няколко пъти правил "скоростни отсечки" и "слънца". При дрифтовете хвърчали дребни камъни и прахоляк по минувачите, а едно от парчетата дори счупило прозорец на съседна жилищна сграда.

Силно притеснени и възмутени, хората му викали да спре. Един от мъжете с риск за живота си решил да прегради с тялото си пътя на автомобила и да извади джигита от него, за да преустанови рисковото му шофиране. "Състезателят" извъртял няколко кръгчета с нисана на сантиметри от него. При опита да го извади от колата, пътният хулиган само заявил "мухъл с мухъл" и потеглил рязко, като преминал със задната дясна гума през пръстите на десния крак на мъжа.

Хората многократно звънели на тел.112 и дори проследили шофьора до дома на баща му, където зарязал автомобила и се скрил.

Пред съда пътният хулиган се признал за виновен и поискал съкратено съдебно следствие. Тъй като бил с чисто съдебно досие, той се разминал само с административно наказание.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов