30 семейства получават общинска помощ за ин витро

Животът

22-04-2015, 13:19

Снимка:

© Pixabay

Автор:

VelikotarnovoUtre.bg

Всичко от Автора

27 са децата, родени в Търново благодарение на тази програма

30 семейства ще бъдат подпомогнати със средства от програмата за асистирана репродукция на Община Велико Търново през тази година, стана ясно на заседание на комисията по здравеопазване към местния парламент, съобщава radiovelikotarnovo.com.

"С преходния остатък от предишните две години размерът на финансирането е общо 70 хиляди лева. На една от двойките ще бъдат предоставени 1600 лева, заради неизползване на правото им за ин витро процедури от 2014-та. Останалите 29 семейства ще получат по 1437 лева," обясни д-р Диляна Вачкова от дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в община Велико Търново. Тя припомни, че ин витро програмата стартира през лятото на 2011 година. Благодарение и на финансовото подпомагане на нуждаещи се двойки, вече са родени 27 великотърновчета. От тях двойките близнаци са седем.

Предложението кмета на общината Даниел Панов за подпомагане на 30 двойки получи одобрението на съветниците от здравната комисия и ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния парламент във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов