Спасиха от крадци компютри за над 20 000 лева

Крими

22-04-2015, 23:28

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

 Обир като на филм бе извършен във Велико Търново. След среднощна гонка с крадците обаче охранители успяха да спасят десетки лаптопи за над 20 000 лв. За екшъна разказа bTV.

В нощта срещу понеделник двама маскирани взломяват ролетната щора на магазин за компютърна техника. СОТ-ът се задейства, когато разбиват ключалката и отварят входната врата.

„Просто бяхме на центъра, получава се сигнал. Колегата пали колата и тръгваме натам”, разказа охранителят Красимир Данев.

Минута и половина отнема на обирджиите да преодолеят трето препятствие - вътрешен синджир с катинар. През това време вече ги записват една външна и две вътрешни камери.

След още три минути рафтовете са опразнени. Обирджиите успяват да напуснат обекта, но на улицата са засечени от охранителите.

„Сигурно вече като опънах ръчната и може би са се стреснали нещо и като викнахме и те вече хвърлиха всичко и… отърва плячката”, разказа другият охранител Светослав Аврамов.

„По-важното е да се предотврати обирът, нали това е нашата задача най-вече", коментира и колегата му.

През това време полицията огражда района, но крадците успяват да се измъкнат. Намерени са само маска и ръкавици, на метри от захвърлената техника. „10 секунди по-рано ще ги хванем в магазина.10 секунди по-късно щяха да са в парка и никой няма да ги види, че са там”, обясниха охранителите.

Криминалето в реално време проследил дори единият от собствениците на магазина, който наблюдавал обира от компютъра в дома си. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов