В Търново тръгва отново дело за присвоени 214 000 лв. от "Българско речно плаване"

Крими

26-04-2015, 16:49

Автор:

velikotarnovo.utre.bg

Всичко от Автора

Подсъдима е бившата касиерка на дружеството

5 години след разкрито източване на 214 хиляди лв. от Параходство "Българско речно плаване", процесът срещу бившата касиерка на дружеството тръгва отново в Търново, пише "24 часа онлайн".

47-годишната Илияна Илиева е подсъдима за длъжностно присвояване в особено големи размери и за фалшиви документи. На 10 пъти чрез подправени ордери, тя прибрала от касата 214 000 лева в периода от 6 ноември 2006 г. до 9 април 2010 г. Измамницата оправдавала липсата на парите, като използвала касови ордери, които не са отразявали реални постъпления или плащания.

Кражбата била разкрита през 2010 г., когато служителката на БРП е трябвало да бъде командирована във Видин. Ревизия показала редица нередности и касиерката била уволнена и дадена на съд.

През 2013 г. русенските магистрати и дали 10 години затвор и забрана да извършва отчетническа и финансово контролна дейност, както и да заема държавна или обществено длъжност за същия срок.

Апелативният съд във Велико Търново намалил наказанието с 2 години, като признал подсъдимата за невинна по обвинението, че присвояването е в особено големи размери и преквалифицирал престъплението.

Върховният касационен съд обаче отменил присъдата изцяло и върнал делото на апелативен съд за нова разглеждане.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)